PAUL HOES

(SPORT)FYSIOTHERAPEUT, HAND-POLSTHERAPEUT, DRY NEEDLING THERAPEUTFYSIO-Paul-Hoes(pasfoto-00) (1)

 

Paul Hoes is de eigenaar van de praktijk Handtherapie Zoetermeer.

Naast mijn werk als algemeen fysiotherapeut in twee particuliere praktijken in Bergschenhoek (sinds 1984, na zijn gymnasium B opleiding aan het Erasmiaans Gymnasium en zijn studie Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam) en Utrecht (sinds 1998) heb ik veel ervaring opgedaan als sportfysiotherapeut in de wereld van team- en individuele (top)sporten, zowel als fysiotherapeut bij verenigingen (waaronder Sparta Rotterdam voetbal en honkbal) als voor veel sportverenigingen in mijn praktijken. Dat is niet zo heel vreemd, want sport in al haar facetten kan op mijn indringende interesse rekenen. Vanuit die optiek is het ook logisch dat ik naast zelf zeer actief meerdere sporten verrichten ook andere paden in de sportwereld heeft bewandeld: ik heb ruim 10 jaar naast mijn fysiotherapie sportjournalistiek bedreven en de nodige serieuze bestuursfuncties bekleed (in handbalverenigingen en de nationale en Europese handbalbond).

Het diagnosticeren van (complexe) klachten en blessurebeelden en het begeleiden van en adviseren rond postoperatieve revalidatie en training zijn dan ook mijn specialiteiten. Therapie bedrijven en begeleiding (inclusief trainingsadviezen) bieden bij algemene, orthopedische en sportgerelateerde klachten vormen derhalve het grootste gedeelte van de werkzaamheden. Daarnaast ben ik sinds 2013 ook (bij het NPi opgeleide) hand-polstherapeut waarmee ik in mijn werkomgevingen aan een belangrijke wens voldoet. Een daarnaast door mij regelmatig gehanteerde therapie is dry needling, een tamelijk nieuwe behandelmethode. Deze opleiding heb ik gevolgd aan Myofascial Pain Seminars in Groningen (www.myofascialepijn.nl), bekroond met het (enige) internationaal erkend diploma. Voor nadere informatie omtrent dry needling zie de website (www.handtherapiezoetermeer.nl). Momenteel volg ik de opleiding echografie, die tot een nog zuiverder diagnostiek  moet gaan leiden.

In de praktijk Handtherapie Zoetermeer wil ik naast handtherapie ook mijn andere, breed opgedane professionele ervaring inzetten en uitvoeren. Collega Nanny Doornbos richt zich, mede vanwege haar ergonomische achtergrond, voornamelijk op de hand-polstherapie.

 

 

 

 

LinkedIn